próximament
climatització aigua calenta sanitària il·luminació cuina aparells domèstics comunitats de veïns transport
inici contacte

El refrigerador és l’aparell electrodomès-tic amb un consum d’energia més elevat, ja que ha d’estar en funcionament tot el dia. Si a totes les llars de les Illes Balears es tinguessin en compte aquests consells, s’estalviaria l’emissió de més de 15.000 tn. de CO2 a l’atmosfera.

 La temperatura adient del frigorífic és de 5ºC i la del congelador –15ºC. Temperatures menors no són necessàries i cada grau menys suposa augmentar el consum en un 8%.

 El frigorífic ha d’estar tan lluny com sigui possible de fonts de calor (cuina, forn i finestres).

 Si deixau que els aliments es descongelin dins la nevera, recuperau energia perquè així aportau fred a l’interior del frigorífic i li estalvieu feina al motor.

 Cada cop que s’obre la nevera es perd energia.

       Descongelar les parets internes de l’aparell quan acumulen una capa de gel superior als 5 mm de gruix augmenta el rendiment de l’aparell.Triar electrodomèstics de baix consum energètic pot resultar un poc més car, però en menys de 3 anys la diferència queda amortitzada gràcies a l’estalvi d’electricitat, i a més s’ajuda a preservar el medi ambient.

 A l’hora d’escollir un electrodomèstic, mirau l’etiqueta energètica. D’acord amb el seu consum elèctric, cada aparell es classifica amb una lletra (de la A a la G). Un aparell de classe A consumeix un 55% menys d’energia que un de la classe E.

 Les rentadores i els rentavaixelles bitèrmics tenen dues entrades d’aigua, així s’evita que l’aparell hagi d’escalfar l’aigua, procés en el qual inverteix el 90% de l’energia consumida.

 El clima de la nostra comunitat fa pràcticament innecessari l’ús de l’assecadora.

 Els aparells domèstics que funcionen amb gas o aprofiten energies renovables suposen una utilització més racional de l’energia i, per tant, són més respectuosos amb el medi ambient.